TwitterFacebookYoutubeRSS
Fotografia d'Antoni Vila Casas @Fundació Vila Casas

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses lamenta la pèrdua d'Antoni Vila Casas, i vol traslladar el seu condol a la família i a l’equip de la Fundació Vila Casas. L’Antoni Vila Casas, a més de ser una figura destacada i imprescindible en el panorama artístic català, també va ser un gran col·laborador i amic de la nostra vila.

Amb la seva passió incommensurable per l'art i amb una gran generositat, sempre va donar suport a l’Espai Art l’Abadia de manera totalment desinteressada. Era un enamorat de l'art i va dedicar tots els seus esforços per promocionar-lo, no només en l'àmbit metropolità, sinó també en comunitats més petites com la nostra.

L’Ajuntament, a través del seu alcalde Ramon Roqué, de la regidora de Cultura, M. Rosa Fraxanet, i de la comissió de l'Espai Art l'Abadia, volen recordar especialment quan, fa uns anys, quan el nostre espai d'exposicions celebrava el 10è aniversari, va ser ell mateix qui, sense que ningú li demanés, es va oferir a cedir una mostra de la seva valuosa col·lecció per a l'esdeveniment, amb el compromís de repetir aquesta mostra de suport i reconeixement, any rere any.

El seu legat, més enllà de les obres d'art, és un testimoni de la seva fe en el poder transformador de la cultura, i la seva creença que l'art és per a tothom, independentment de l'origen o la grandària de la comunitat.

Diem adeu a un gran amic i col·laborador de Sant Joan de les Abadesses. La seva memòria i el seu llegat perduraran a través del temps en la nostra vila.

Descansi en pau.